måndag, april 29, 2013






Dags att göra om på tavelhyllorna...
Eller åtminstone damma och kanske rama in bilder som fortfarande inte fått en egen ram. Istället försöker jag göra tre saker samtidigt som jag pratar i telefon, slinter med foten och faller från pallen. Kunde ikväll blivit person nr:2 i familjen att hoppa på kryckor denna vecka. Klarade mig dock undan mirakulöst med lite skrubbsår och bulor, men det kommer göra ont i morgon. Varför ska man alltid vara så himla effektiv? Ni ska ju inte tro att lite blod och bulor stoppade mig från att prata vidare, det fick jag fixa efter chefen och jag pratat klart om vad vi ska göra imorgon. 

torsdag, april 18, 2013




16 grader i skuggan...
Vårvärme idag också och jag önskar mig vårkläder, helst dessa underbara klänningar!
Bruuns Bazaar, Custommade, Hunky Dory ja det finns allt möjligt vackert när man spanar in på Nelly.com Älskar korallfärgen och önskar mig både kroppen och brännan till klänningarna...kan man beställa det?

tisdag, april 16, 2013





Mer och mer vår...
Värme, fjärilar, knoppar och lökar som vill blomma...äntligen vågar jag tro att den är här.
Idag har jag jobbat hela dagen och kvällen med bilder från Orangeriet, sååå fina som Ni kommer att få se här på bloggen. Imorgon ska Ylva och jag åka på liten tur ihop. Vi ska på loppisar och hitta småvaser till alla borden i Cafét och så till trädgårdsmästarn och hämta pelargoner. Sen kommer olivträd och citronträd, ny spis och diskmaskin. Nu ska jag sätta mig och planera lite menyer också, jag har det verkligen roligt på jobbet!

måndag, april 15, 2013



Hungrig...
Jag har för roligt på jobbet för att komma ihåg att äta, men nu börjar det faktiskt kurra i magen. Måste fixa nå´t käk för ikväll är det ridning och stalltjänst som varje Måndagskväll. Då krävs lite styrka för både ridtur och arbete några timmar. Min Fredagslunch i Fredags hade mer än gärna fått hoppa hit på tallriken. Rårivna mandelpotatisplättar med smetana, löjrom, rödlök, citron och hemodlad dill...ljuuuvligt gott och vackert!




Det är mycket på gång...
Och massor att göra! Idag sitter jag på "hemmakontoret" och jobbar med ljuvliga bilder jag tog i orangeriet förra veckan. Dessutom redan fått jätteroliga förfrågningar och känner att det är så makalöst kul och inspirerande att vara i denna underbara miljö och känna andras längtan till att få veta vad det ska bli. Jag undrar också hur allt ska bli. Jag ritar, spånar, hoppas och önskar tillsammans med mina kumpaner.

lördag, april 13, 2013





Lite mer från insidan...
Ni förstår ju att det kliar i fingrarna, bubblar i hjärtat och känns härligt i hela kroppen när man ser allt detta vackra. Vinrankorna som längtar efter värme och som normalt sett borde haft ett och annat vaket litet grönt skott på gång nu, men som fått vänta extra länge denna vinter. Trädgårdsmöblerna som stått undanställda i två år och fått ett lager damm på sig och bara vill bli tvättade och visa upp sig i vitaste vitt. Ljuskronorna som minner om något härligt kvällsevenemang som fått alla glasrutor att glimra och människor att sucka av välbehag. Här är så makalöst vackert och när svettdropparna lackar är det ren och skär njutning...för jag vet att det kommer bli så himla bra!

fredag, april 12, 2013


Här är orsaken till blogguppehållet...
Två vackra dörrar till en insida full av lycka och galet härlig miljö, ytterdörrarna till mitt nya jobb!
Ett makalöst vackert orangeri som för 4 månader sedan stod i snöskrud och var galet kallt. Fyllt av vinterlagrade grönsaker, växter, trädgårdsmöbler och vackra ljuskronor hängandes i taket. Ett vilande kök och en kyldisk gjorde att drömmarna om café fyllt av glada människor, god mat och härlig energi föddes. Rosévinkväll med laxtallrik och kanske en sjungandes Dea, grillafton med bästa vännerna eller kanske ett bröllop. För en månad sedan blev detta verkligt och nu är vi i full gång med förberedelser. Med vad? Ja det ska Ni få se...det blir en himla massa roligt jobb. I veckan har jag slitit, dragit, svettats, flyttat runt, sopat, städat, tagit bort, rensat, fixat och bara gått runt med ett leende på läpparna. Jag älskar stället och Ni kommer att få följa med ända från början!