söndag, maj 16, 2010





Premiär X 2...
Rabarber & jordgubbar
kan det bli mer försmak av sommaren.
Det var bara vädret som inte stämde,
känns som Anna-Lena skrev till mig idag.
"Hösten - Maj 2010"
(& ja vi vet att ni hade hett i Stockholm igår).
Kakan åkte med till "Backen" i Vieryd,
Roffe & Mia är mina härliga testsmakare.
Tack Ni står mig varmt om hjärtat.
*

10 kommentarer:

  1. Ser underbart ljuvligt ut, mina rabarber är på gång. Tack för tipset.

    Hade gott Lena

    SvaraRadera
  2. Njaej.... riktigt sådär fin fick inte jag den. Ser superdupersmarrig ut!! Härligt att ni hade skoj i Eringsboda, höhö och att du fick svänga om dina lurviga ;-) KRAMAR Djeeenny!

    SvaraRadera
  3. Lena: Den är sååå smarrig!!
    Har skördat nya idag & ska göra marmelad.
    Ha en go vecka!

    SvaraRadera
  4. Djeeenny!
    Vi hade suuuperskoj uppe i "skogarna"...som jag buggade & stuffade.
    Ja kakan har du ju smakat hos Lotta innan, gör den ute på Grötö Ulla har massa rabarber! :)
    TÄNK ATT FÅ SÄTTA I SIG BLEKINGSKA JORDGUBBAR OXÅ!! Rolf & Mia har precis varit här & överraskat innan de skulle köra tillbaka till Skinnskatteberg, i eftermiddag ska jag till Lovisas kära mor. SAKNAR DIIIIG!!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Mmmm, den ska jag prova på fredag! Kalas!

    Tack för tipset :-)

    Ha en bra dag//Lina

    SvaraRadera
  6. Ett fikamonster är aldrig sen att kommentera sådana här inlägg. Ser supergod ut, den ska göras. Har beställt rabarber tills i morgon ;-)....har en liten fundering som jag tror du kan hjälpa mig med. Hur mycket rabarber behöver man när man gör saft? (Alltså ett "mindre recept saft").

    SvaraRadera
  7. Hallå Fikamonstret!
    Om du bara ska göra lite lagom med saft som inte ska stå så länge så kan du göra detta enkla utan "konserveringsmedel". Enkelt & jättegott...vill du så kan du lägga till en vaniljstång att koka med så blir det rund fin smak. Jag brukar dessutom ta med zesten (det gula skalet) av citronen.

    1 kg rabarber
    1.78 l vatten
    4.5 dl strösocker
    1 st citron, saften

    Gör så här

    1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

    2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

    3. Häll upp saften på fina flaskor.

    4. Jag gillar att servera med skivade jordgubbar eller skivor av citron el lime + massa is.

    Kakan är superdupergod...& såååå enkel, you gonna love it!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Lina: Det är sååå enkelt...& så gott, denna kaka blev dock lite konstig i formen då jag hade lite väl mkt rabarber så den höjde sig för fort i kanterna..men den blev lika god.
    Servera med vaniljglass & du gör succé, lycka till med kalaset!

    SvaraRadera
  9. Visste väl att du kunde hjälpa mig. Tusen tack! Spar ner detta på ett säkert ställe. Varför jag frågade dig berodde på att svägerskan höll på att ramla av stolen idag när hon frågade hur mycket rabarber jag ville ha och jag svarade att jag skulle göra saft för första ggn...hihi...det slutade med att jag i första vändan önskade mig stjälklar till en & annan kaka =)

    SvaraRadera
  10. Ahh vad smaskigt det ser ut...:))

    SvaraRadera