måndag, november 21, 2011





En av makupplevelserna 2011...
Idag blir det torskrygg med soyabönor & brynt smör.
Det brynta smöret är makalöst gott!
Det är inte vanligt "brynt smör",
det är lite mer jobb men sååå värt det.
Recept:
200 g smör
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
*
Lägg smöret i en kastrull & sätt den på spisen på låg värme.
Här ska smöret stå tills det blivit nötigt brunt.
Detta tar ganska lång tid ca: 15-20 min & det ska det göra,
då hinner smöret utveckla den nötiga smaken som vi är ute efter.
Häll upp smöret i en bunke & låt svalna & stelna
(ställ det i kallt vattenbad på isklampar 
om du vill att det ska gå snabbare).
Tillsätt vitvinsvinäger & salt.
Vispa upp det med elvisp ca: 40 sekunder.
Då får det den vitare nyansen som på bilderna.
Klart!
*
Det är en smaksensation utan dess like.
Passar till allt möjligt.
Idag ska jag har det till fisken & bönorna,
& till mandelpotatis är det ljuvligt.
*

2 kommentarer:

  1. Hej, nu har jag provat det (smörfluffet) och det var verkligen jättegott.

    Kram,
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Visst är det ljuuuvligt!!! Jag längtar efter en grillad fisk, mandelpotatis & smöret...suck :)

    SvaraRadera