tisdag, september 01, 2009

Första & sista inlägget utan bild!
Bröllopet i dagarna 3 är över & vi alla runtomkring brudparet börjar sakta återgå till det normala livet om än i ett stadie av trötthet. Det har varit fest & Engelsmän i flera dagar, bröllopet blev jättelyckat & systern är numera Mrs Birch. Jag har dessutom ställt datorn åt sidan idag för att defragmentera hårddisken. Jag kan bara meddela att den stått i flera flera timmar & är inte klar ännu. Har alltså lånat en dator utan mina bilder i så det blir endast lite text här ikväll, men den som väntar på något gott väntar ju alltid förlänge:O Kan dock utlova många fina bilder framöver & när datorn är "städad" hoppas jag att mitt bildprogram ska vara lite piggare på samarbete igen.
Det har varit smyckesproduktion med lite nya höstfärger idag & imorgon ska de levereras till Veras Hus tillsammans med lite påfyllning av tavlor. Hoppas den fantastiska sommarvärmen sprider sig till hela Sverige...vi har haft 24 grader i skuggan idag & 21 grader i vattnet, hääärligt!

2 kommentarer:

 1. Tjena tjejen, om du använder Adobe ImageReady fortfarande, så tyvärr, en defrag kommer nog bara göra det knappt märkbart snabbare. Jag har ungefär hälften så många bilder som du (5000) och det är segt som tusan. Har man som du dessutom väldigt hög upplösning, är det nog dags att titta på något annat, kommer Lightroom med nån inbyggd bilddatabas kanske eller använder man väl Bridge ihop med Lightroom. Oavsett, lycka till. Antar att det löste sig med mitt tips om Reconnect av bilderna?

  SvaraRadera
 2. Hej Niclas!
  Det är Adobe Photoshop Elements 6,0 jag har och använder. Det funkar precis som vanligt och det har funnits 23000 bilder samtidigt och ändå fungerat...men så helt plötsligt från en dag så när jag laddade in som vanligt så får jag inte upp thumbnailsen i form av bilder mer än om jag har 1-4 i rad (brukar ha 9 i rad) & då är det jobbigare att jobba översiktsmässigt. Nu står det istället bara ett timglas & tickar och man får klicka på en och en...vilket gör att man inte ser vad man jobbar med innan bilden kommer upp (nu har jag ju dock kommit på det med 1-4 bilder). Provade då att ta bort typ alla bilder & "börja om" men det hjälper inte. Sen är det ett annat problem med att bilderna "inte finns" i photoshopprogrammet och visas med frågetecken på varje bild...tror dock att det kan ha att göra med att jag döpte om mapparna i datorn och inte i programmet. Så nu sitter jag här o försöker med lite allt möjligt.
  Får försöka träffa dig någon gång när det finns tid över så får jag jobba såhär ett tag till...det går men är duktigt frustrerande. Dessutom ville jag ju ha allt i programmet för att slippa sitta & kopiera in nya...men men. Svårt o förklara såhär över mail, men vi kanske kan ta en "datanörd-kväll" efter festen den 19:e...eller ja, inte direkt efter kanske ;O
  Tusen tack för engagemanget!

  SvaraRadera