fredag, oktober 02, 2009
Det är dags för fredagsmys!
Här kommer receptet på de inlagda päronen :)
12 små päron eller 6-8 större.
1 liter vatten
2 dl socker
saften av ½ citron (jag tog lite mer)
2 cm ingefära (jag tog mer)
1 vaniljstång
Skala päronen & ta bort flugan men behåll kvisten (alternativt ta bort hela kärnhuset) det är fint att kunna ställa päronen upp på en assiett eller i en skål till desert.
Använd en låg & vid kastrull, skär upp vaniljstången & skiva ingefäran i tunna skivor. Häll i socker, vaniljstång, ingefära & citronsaft i grytan med vatten & koka upp i 3 minuter utan lock.
Lägg sen försiktigt ner päronen eller ställ dem om de är stora & lägg på locket. Sen får man reglera tiden efter hur hårda päronen var från början, mina var inte stenhårda och då hade jag dem i ca:12 min. Sen fick de dessutom stå ute på trappan & svalna i lagen en stund så 20-25 min sammanlagt. Otroligt enkelt & makalöst gott, vackert att ge bort i en glasburk oxå :O
Servera sen det ljumna päronet exempelvis tillsammans med en klick grädde med en skvätt konjak i & strö över rostade pinjenötter & mörk choklad. Eller som vi gjorde här, tillsammans med vaniljglass & lite av lagen.
Himmelskt gott!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar