onsdag, oktober 14, 2009





Min vän Julienne-strimlaren...
Måste bara dela med mig av ett hett kökstips, en liten sak som gjort mitt liv i köket lite roligare & betydligt lättare. Att strimla grönsaker väldigt fint kan ta så otroligt mkt tid & vara rätt tråkigt, men med en Julienne-strimlare ler man & känner sig som en riktig kock. Man kan strimla rotsaker, gurka & zucchini m. Göra fina förrätter eller tillbehör i maträtter på lite roligare vis. Det blir fina strimlor till tex soppor, wokar eller som här en kycklingsallad med ljummen morots-julienne som jag bara snabbt under en minut vänder i lite smör, honung & salt i en panna. Det är ljuvligt gott & går så snabbt att fixa, verktyget finns i välsorterade köksbutiker som Verner & Verner, NK eller Åhléns.
I salladen har jag:
Grönsallad
Gröna tigerrandiga tomater (jättekrispiga & goda).
Gula mini plommontomater.
Gröna vindruvor.
Julienne-strimlad morot (snabbvänd i panna med lite smör, honung & salt)
Köttet av grillat kycklinglår.
Min chevrédressing (som finns recept på under "matinspiration").
Toppat med färsk timjan.

Det fräscht syrliga, söta & salta möter varandra kanon!

3 kommentarer:

  1. Halloj Hjärtat!! Vill bara säga att köp inte pepparkaksballerina kexen. De känns precis som att äta en vanlig pepparkaka och då kan man ju lika gärna göra det. Ett litet lunchtips från mig såhär en onsdag. Kram.

    SvaraRadera
  2. Halloj Hjärtat!
    Min alldeles egna hovleverantör av Ballerinatips. Jag antecknar detta men undrar vilka jag ska köpa till vardagslunch och vilka jag ska ha till helgluncherna??
    Kram från hon som typ tror att hon ALDRIG köpt ett paket Ballerina själv...men så har hon inga barn heller (eller hur var det nu...det var nog inte barnen som gillade dem bäst).
    Kramisaaaaar

    SvaraRadera
  3. Jag tycker nog att Singoalla med sylt är för vardagslunch och de gamla hederliga ballerina med nougat är för lördagslunch. Jag gillar inte nymodigheter som lakrits och sånt krafs. Kram!!

    SvaraRadera