fredag, februari 12, 2010





Kokos & apelsindoft i hela köket...
Ska dra hem till Göteborg idag & fick ett sista bak-ryck på morgonen medan tvättmaskinen gick en sista runda inför avfärd. Tänkte bjuda pappa & Stellan på frukost & fika när de kom hem från SPA´t & vattengymnastiken. Ni vet de här gubbarna FIKAR alltid kl:14, men för att jag skulle få en sista liten pratstund med Stellan så fixade jag dessa underbart smarriga kokostoppar & så blev det förmiddagsfika istället. Enkla som sjutton, doftar ljuvligt & tar knappt 20 min att göra.

2 ägg
1½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
200 g riven kokos
50 g smör
Skalet av en apelsin

Rör ihop (då blir de segare än om du vispar) ägg, socker & vaniljsocker. Häll i riven kokos, apelsinzest & det svalnade smöret. Rör runt, låt stå en stund så kokosen sväller. Klicka sedan ut smeten med två teskedar & in i ugnen 10 min på 200 grader. Klart!

2 kommentarer:

  1. Jamen, det dar skulle jag nog klara! Enkelt och fort och inte en massa omvandlingar till amerikanska matt. Tack for tipset! Kram, Johanna

    SvaraRadera
  2. Dessa ÄR verkligen suuuperenkla, glöm bara inte att låta kokosen stå & dra lite så det blir lätt att klicka ut! Vill man göra en knäckigare variant så lägger man i mer smör & då blir de platta...men seeega & suuuperonyttiga!! ;)
    Kram

    SvaraRadera