tisdag, maj 11, 2010
Soppvecka pågår...
Jag älskar soppor & idag blev det en mixad potatissoppa, enkelt & gott. Hade lite saker jag behövde göra mig av med i kylskåpet innan jag ska dra till Blekinge & komponerade då detta recept.
Att sen äta i den lilla fina R..åsa Ib Laursen-skålen gjorde ju inte saken sämre.
Mandelpotatis
Sötpotatis
Persiljerot
Olivolja
Charlottenlök
Creme fraiche
Kycklingfond
Cayenne
Flingsalt
Ungsbakade mandelpotatis, sötpotatis & persiljerot tillsammans med charlottenlök. Kryddade med cayenne, färsk timjan & flingsalt. När det var klart la jag rotsakerna & löken i mixern, häller sen på lite vatten som jag blandat ut med lite kycklingfond i gratängformen & fick då ut lite goda smaker från de ugnsbakade grönsakerna & den färska timjanen. Silar sen spadet som blir & häller i mixern, mixar & rundar av med creme fraiche & lite mer cayenne.
Blev riktigt smarrigt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Alla soppor i en Ib Laursen måste smaka gudomligt ;-). Själv äger jag ingen än men det är nog bara en tidsfråga...
SvaraRaderaInga Österlen-tips än? ;-)
Hej Åsa!
SvaraRaderaNjuter Dina underbara bilder varje dag, men är så dålig på att kommentera!
Har Du tid/lust för en fika nu i veckan om Du ska ner till Blekinge?
Kramar Ancha
Mmm, låter smarrigt som bara den! Måste absolut prova någon dag!
SvaraRaderaTackar för sopptips!
Kram Camilla
Fikamonstret min söta: Ib Laursen är K.Ä.R.L.E.K på hög nivå i köket & du har HELT RÄTT!!
SvaraRaderaKram
Camilla: Det var verkligen skåpsrester som blev himla gott..."koka soppa på en spik"! Kram
SvaraRaderaAnn-Cha: Vore himla roligt med en fika :)
SvaraRaderaJag kommer hem till helgen & stannar nästa vecka, har dock lämnat ut inbjudningar till barnfotograferingar & har bröllop + inredningsjobb & fixa oxå. Fotograferingarna beror ju på vädret så vi hörs av i veckan som kommer då. Kram