onsdag, januari 25, 2012






Busenkel broccolisoppa & vackert lökskal...
Svetta lök, vitlök & grövre stammar
av broccolin i lite olivolja.
I med broccolibuketterna & mjölk
& låt sjuda ca: 5 min till allt mjuknat.
Sila allt & behåll spadet
mixa med mixerstav & häll i lite
av spadet i taget så det blir lent.
Sen kan man fylla på tills man fått
den konsistens man vill ha på soppan
& på så sätt slippa att reda den.
Smaka av med kycklingfond,
svartpeppar & lite citrongräskrydda.
Till detta serverade jag juliennestrimlad
persiljerot som var slungad i olivolja, 
honung, salt & färsk basilika.
Samt marinerat kycklingspett.
*

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen Sveriges Mästerkock nästa för dig!!! :-)

    SvaraRadera
  2. Du är ju för söt...jag kan när jag får ha tid på mig men skulle strula till det ordentligt för mig i tv...huuu vad nervöst. Men det är för jäkla kul & titta på...idag hade jag klarat mig tror jag :)
    Stor kram

    SvaraRadera