onsdag, mars 11, 2009

Åkte sen ut till mina goa Eklund/Kreisel-familj...Edvin, Klara & mamma Lotta!
En härlig stund i solen vid husväggen...grannkatten kom & kelade, Edvin lekte blomma i den stora krukan. Jag skulle vattna honom & så växte han :) efter det bjöd han på chokladkaka med strössel för 419kr...strösslet liknade singelsten måste jag säga, lite hårdsmält. Klara bara ler, skrattar, blåser, gör ljud & vill vara med hela tiden. Lotta var snäll & erbjöd huset för lite firande på måndag...måste fundera lite.
Åkte sen hem & läste lite inlägg, mail & såg ut över världens skitigaste & stökigaste lägenhet. Funderade länge på VAR jag skulle börja...lättast att börja med roliga saker. Som tex all bra feedback här & på ansiktsboken ang denna blogg.
Jag som tyckte att jag var så konstnärlig med min centrerade text, att det blir mer poetiskt och inte bara en massa text utan lite eftertanke på vissa ord...men så var det inte bara en som tyckte det var lite svårt & läsa utan två. Så nu testar jag vänsterställt med centrerad bild, blev det bättre?
Angående storleken på texten så finns det fem olika storlekar att välja på: Extra small, small, normal, large & X-large och vanlig, fet el kursiv. Jag har "normal" storlek och "vanlig" text-tjocklek...får kolla när jag gjort detta klart om det blir bättre...återkom gärna med mer feedback.
Tog sen tag i köket faktiskt...ett litet, smalt kök som verkar rymma hur mkt som helst ibland. Smutsig disk i berg, kassar med julpynt (det är ju bara mars) uttorkade kryddväxter som ligger i små högar på golvet. På mina tre "svarta tavlor" står grejer som var viktiga & komma ihåg i januari. Känns verkligen inte som om jag varit riktigt "med" på ett tag...tiden har verkligen stått stilla här hemma.
Insåg på Grötö varför jag inte gillar att komma hem just nu.
Att ha en liten 2:a på 50 kvm som både hem, verkstad & lager är inte att föredra. Jag som gillar att ha lite saker runt mig lever just nu i ett kaos. Det ytliga kaoset skapar inre kaos i andra hand & att fly ut till Grötö var att skjuta på problemet. Men att vara där & ladda batterierna var helt rätt...för nu jäklar vill jag göra iordning rejält. Bloggen är alltså sen ikväll för att jag har tillbringat 5 timmar i mitt lilla lilla men skitiga kök! Då har jag inte ens dammsugit & tvättat golvet ännu, så ni förstår ju hur skitigt där var. Ska tillägga att jag då även har planterat om 2 blommor och sått en massa frön & lagt lite krassefrön i blöt.
Självklart ska ni få se och följa odlingarna. Det ska bli chilipeppar, citronbasilika, vanlig basilika, lavendel, krasseblommor & smörgåskrasse :)

2 kommentarer:

 1. Tjena tjejen. Jag tror det blir extra svårläst pga väldigt smal kolumn för texten samt tror jag det skulle bli lite mer lättläst med en extra radbrytning vid nytt stycke. Ev också lägga bilderna flytande inne i texten för att knyta an till det du skriver om.
  Det är nog mallen som styr hur fet texten blir för den känns varken normal eller ej fet. Snarare lite större än normal och fet :)

  /Gnällspiken

  SvaraRadera
 2. Niclas, jag veeeet....jag vill oxå kunna integrera bilderna i texten och fixa thumbnails, men det gååår inte på denna blogg. Det är verkligen begränsat utbud på vad man kan göra och det känns sååå onödigt massa space runt om. Lustigt att det ska vara så svårt. Dessutom så ser det HELT ANNORLUNDA ut då jag skriver in ett inlägg...typ som ett vanligt mail och då tror man ju att det ska se ut så här oxå, men inte då! Ledsen, men bättre än såhär blir det nog inte. Jag har nu vänsterställt texten och om jag vill ha endast EN bild så kan jag vänsterställa den och få in lite text bredvid men inte med flera :( dumt.
  Glad för all feedback, fick mer på tjejmiddagen ikväll.

  SvaraRadera