torsdag, mars 26, 2009

Våfflorna
Det får bli en lånad bild då jag tyvärr glömde kameran pga att jag var helt lyyyrisk över alla smaker.
Jag ska nu beskriva vår härliga våffelkväll på Pagelsborg hos Ninni.
Lägger till att hon som en fantastisk vän gjorde detta för att jag hade fyllt år & startat företaget.
Jag kom efter en hektisk heldag i Göteborg & bilresa på nästan 4 timmar ner till Blekinge & Ninni runt 19. Några goa vänner till oss kom för en inspirationskväll & för att njuta de mest utsökta våfflor jag någonsin ätit. Man tänker ju att våfflor ska serveras med sylt & grädde...ja eller glass. Men efter detta så vet jag bättre :)
Bland tända ljus & lyktor...fina påskinspirerade blomsterarrangemang, gammalt romantiskt porslin & goa vänner njöt jag i fulla drag.
Lyssna på detta!
Våffelsmet No:1
Då kommer hon in med ett fat våfflor gjorda på hälsosamt dinkelmjöl & spenat.
Till detta kunde man välja creme fraiche, hackad rödlök, svart stenbitsrom & rökt lax.
Våffelsmet No:2
En GI-våffla med grövre mjöl, linfrö & solrosfrön.
Till detta åt vi en röra som jag tror (minns inte om jag hörde alla ingredienser i den...jag njöt sååå av smaken att infon föll bort :) innehöll färskost, fraiche, torkade aprikoser & till topping : valnötter, solrosfrön & smaksatt rosen/vaniljsirap.
När vi krängt allt detta med ljud som mmmmm....åhhhh....ohhh...så inser vi att det inte är slut.
Ninni ler sitt allra soligaste leende & säger att en mer efterrättslik våffla är på gång.
VAAA??!!! EN SORT TILL...och dessutom en efterrättsvåffla gjord på saffran & apelsinsmet!!
Till denna sagolika våffla (alla var eniga om att den var galet god!) serverades färska bär & keso. Samt att man kunde ringla en chokladsirap ovanpå som en liten extra topping.
Ja vad säger ni!?
Någon som har nå´t & tillägga om våffeldagen??
Ja, jag har det...
När vi satt där & njöt & undrade hur en ensamstående tvåbarnsmor med ett sjukt barn, stort B&B, Kiropraktorklinik, konferrensutbud & som lagar all mat själv orkar göra allt detta...då svarar denna härliga kvinna:
- "jamen hur kul är det att vispa 5dl grädde & ställa fram en syltburk???"
Ullis svarade rappt
-"då tänker jag, va´sköööönt & lätt" ;) vi andra bara skrattade med.
Tusen tusen tack Ninni för en fantastisk kväll med dessa otroliga våfflor!
Jag SKÄMS över att dessa våfflor inte får komma med på bild...jag vet inte vad som hände. Eller jo, jag gör nog det...kameran var som bortblåst då man bara ville veta vad det var i smeten :)

6 kommentarer:

  1. Åh det låter verkligen fantastiskt gott! Vilka häftiga smaker!!!

    SvaraRadera
  2. WOW!!!!! Yamee... varför har inte jag ngn sådan vän :( hihihi... herreguuud det låter ju heeeelt underbart. Finns det ngt recept? Eller har denna duktiga mamma bara hittat på själv? Det är ju just det med mig... den där "idésprutan" som Du har... den saknar jag... jag måste få inspiration från andra... =) så kan det bli hur bra som helst... hihihi

    SvaraRadera
  3. Hej hej!
    Jag ska ut & jobba på Pagelsborg imorgon så jag ska skriva ner recepten :) Lovar!
    Gården hon tagit över efter sin far är en gammal hingststation & helt underbar. Ett stort gammalt magasin som B&B & konferens...eller vad sägs om en bröllopssvit i en gammal svinstia :)
    Gå gärna in på Ninnis websida, jag har fotat alla bilder & imorgon ska det tas nya. På B&B-rummen, konferens & lite mat.

    SvaraRadera
  4. Alltså det låter ju nästan precis som den våfflan Tyra och jag avnjöt på Parkleken i Kronobergsparken i förmiddags...eller kanske inte...men den var god den också i alla fall.

    SvaraRadera
  5. JAg hade nöjet att smaka en modell (smeten hade spenat i sig, en laxbit ovanpå våfflan och så nån fraische med rödlök etc.) och det var sviiiingott!

    SvaraRadera