fredag, maj 22, 2009



Här har ni den ljuvliga efterrätten som oxå fanns i Expressens Grillbilaga :)
Vaniljstångskokt rabarberkompott med rostad vit chokladgrädde, sååå god!

2 dl vitt vin
600 g rabarber
1 dl vatten
0,75 dl socker
1 st vaniljstång
1msk potatismjöl
0,5 dl vatten
100 g vit choklad
2 dl grädde
citronmeliss

Skala rabarberna & lägg skalet i en gryta tillsammans med vin, vatten & socker i 5 min.
Sila & lägg spadet i ny kastrull, skär ner rabarberna i 1 cm stora bitar & låt dem sjuda tillsammans med 1 urgröpt vaniljstång i 5 min till. Rör sedan försiktigt ner en redning av vatten & potatismjöl, låt sen stå & svalna.
Hacka vit choklad & lägg på bakplåtspapper, in i ugnen på 175 grader tills dess att chokladen blir gyllenbrun. När chokladen svalnat så smular du den tillsammans med den lätt uppvispade grädden...spara lite chokladkross att lägga på toppen, garnera med en kvist citronmeliss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar