söndag, september 27, 2009
Favoritsalladen just nu.
Mätt & belåten delar jag med mig av denna härliga sallad som jag blivit lite besatt av.
Många smaker & härliga färger.
Salladen:
Olika salladstyper som i detta fall maché, röd mangold & romansallad.
Köttet på grillade kycklingklubbor (tycker det är sååå mkt saftigare).
Knaperstekt bacon.
Grillade röda & gula paprikor.
Små tomater i lösvikt: gröna, tigrerade, gula, röda...sååå goda.
Rödlök.
Salladslök.
Avokado.
Mini chevré.
Hett tips för att få den grillade paprikan absolut bäst är att lägga den på bakplåtspapper, halvera den & lägg den med ovansidan uppåt. Ringla lite olivolja & strö lite flingsalt ovanpå...vill man gotta till det så krossa några vitlöksklyftor & lägg på lite färska kryddor. Sätt ugnen på 225 grader & låt paprikorna grillas i ca:15 min tills skalet ser svart & bränt ut (helt rätt). Ta sen ut dem & lägg dem i en skål & täck med gladpack ca:15-30 min...sen är det suuuperenkelt att dra av det svärtade skalet & en ljuuuvligt grillad paprika med en makalös arom ligger i din hand.
Sen gjorde jag en dressing som faktiskt kom till av ett misstag...som numer är min absoluta "cravings" till sallader & grillat.
Dressingen:
Blanda Knorrs pås-dressing "Basilika" med 3 msk vatten & 3 msk solros- eller rapsolja.
Blanda sedan ner några bitar av minichevrén som även finns i salladen & vispa runt. Det smälter ihop till en utsökt syrlig & god dressing som är jättegod till det lite salta baconet & kycklingen. har även testat det till fisk i foliepaket...mumma!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
HERREGUD människa vad hungrig jag blir,,måste testa,ÄÄÄÄÄLSKAR sallad:)/L
SvaraRaderaUnderbart gott... mat i min smak må jag säga.
SvaraRaderaKul att hitta hit.
Annika
som också skulle vilja kunna flyga
Ja denna är verkligen en favorit då den har smaker ifrån allt...sött, syrligt, salt & en määängd färger! Dressingen var verkligen en slump att jag kom på då chevrén smälte när jag hällde på knorrdressingen från början :O
SvaraRadera