onsdag, november 04, 2009

Stort hjärta & Dagens R..åsa.
Ibland brukar jag säga att mitt hjärta blir "för stort".
Det känns som det blir tokfyllt av kärlek, tacksamhet & glädje av någon anledning & att det då känns som det håller på att "sprängas". Eller som jag då brukar säga, att det blir "för stort". Detta fenomen inträffar när en människa jag tycker om & som står mig nära kanske säger något omtänksamt, klokt & kärleksfullt. Eller när denna person gör något för mig eller bara finns där vid rätt tillfälle. Ni är några som hört detta förut & vet vad jag menar. Idag hände det igen & det blev känsloladdat ute i kylan i Skatås motionsspår. Jag har en underbar vän som jag inte alltid hinner umgås med så mycket som jag vill, men som trots det ändå står mig otroligt nära. Hon har funnits där just när saker i mitt liv stått på ända. Både när det gällt smarta råd, kärlek, glädje & ofattbar sorg. Vi har varit med om lite samma saker i livet som gör att vi verkligen kan förstå den andre väldigt väl när saker händer. Vi har förlorat en närstående till cancern, vi har förlorat kärlek när vi minst anade att det skulle hända, vi har oxå funnit kärleken när vi minst anade det & vi har båda levt med känslorna kring eget företagande.
Det finns dock en sak i detta som gör att jag alltid kunnat se upp till henne & tycker att jag "står lite i skuld" tillbaka. För hon har i stort sett upplevt allt FÖRE mig & kan sen alltid finnas där med visheten, de kloka orden, råden & den enorma känslan av förståelse. Det finns inte EN gång som hon har sagt att jag måste skärpa mig, gå vidare, gör inte så, tänk inte så. Jag vågar verkligen säga precis ALLT till henne, för jag vet att hon aldrig dömer & alltid lyssnar med öppet hjärta. Jag har beundrat hennes förmåga att hantera vänner, situationer, sina eller andras känslor & förmågan att alltid vara lika klok, lugn & positiv. Idag fick jag ännu en dos av hennes kärlek & omtanke mitt ibland allt som snurrar i mitt liv just nu. Hjärtat blev sådär "stort", vi stod där i skogen & kramades...tårarna rann & jag är otroligt glad att hon finns i mitt liv.
Tack Lisa, du är en makalöst vacker & varm person. Detta hjärta får bli till dig idag & dessutom dagens r..åsa, härligt att vi ska ses imorgon igen.

4 kommentarer:

 1. Men ojdå. Hoppas det inte e nått allvarligt som har hänt.. så fint skrivet att jag fick en liten tår i ögona.. Hoppas allt ordnar sig!

  SvaraRadera
 2. Nej inget allvarligt...det är bara så fantastiskt hur en människa man inte alltid underhåller vänskapen med kan ge så mkt av sig själv & komma med så mkt kloka råd & tankar. Tårarna var glädjetårar för båda, för känslan att kunna finnas för varandra & vad vi betytt under livets resa.

  SvaraRadera
 3. Mkt fint skrivet, jag som inte känner dig eller din vän blev ändå mkt berörd av dina vackra ord! *snyft*

  SvaraRadera
 4. Anonym som inte känner mig...tack för dina fina ord, det berör MIG :)

  SvaraRadera