onsdag, mars 03, 2010





En fantastisk lunch på Långedrag Värdshus med Anders...
Det har varit en solig & vacker vinterdag i Göteborg, fylld av roliga möten & händelser. Lunchen tillbringade jag med fantastiskt goe vännen Anders ute på Långedrag Värdshus. Vi har inte lyckats få till en lunch på över ett halvår & så äääntligen fanns det möjlighet idag. Dessutom i ett fantastiskt solsken & då var Värdshuset givet, min absoluta favoritlunchkrog. Det kostar lite mer än en vanlig lunch i stan, men då får man för det första en makalös utsikt över havet. Det finns sedan en fantastisk förrätts & sallads-buffé med flera olika hembakade varma bröd. Det är olika sallader, röror, sillinläggningar, marinerade grönsaker, tilltugg & med smaker man inte kan få nog av. Lunchen består av dagens fisk och dagens husman & läggs upp på detta vackra sätt, precis som om man vore där på kvällen & åt deras a la carte. Efter maten är det kaffe med liten efterrätt eller kaka & idag serverades det små fyrkantiga & höga kladdkakebitar med färska röda vinbär, pudrat med florsocker på stora vita fat. Vi njöt maten som idag var:

Dagens Husman:
timjan- och apelsinbakat kycklinglår
med apelsinsky, krämig svartpepparrissoni
och varma vitlökstomater

Dagens Fisk:
Havets Wallenbergare
med färska rödbetor, kapriscreme
samt dillsmör och potatispuré
*
Efter maten tog vi en promenad ut på bryggorna & sen runt hela Långedrag en timme. Så skulle man ha det varje dag, mysiga vänner, god mat & fint väder!

3 kommentarer:

  1. Vilken underbar dag du haft. Maten ser helt fantstisk ut och det vackra vädret. Den klar blå himlen gör så att vårkänslorna börjar komma.

    Jag önskar dig en fin dag med rikt innehåll Lena

    SvaraRadera
  2. Tusen tack Lena, det var verkligen en dag då man fyller på energi! Idag är jag på fixarhumör & fotograferar & grejar. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Oj, det ser verkligen härligt ut! Med såna dagar så kan man stå ut med snön...men inte länge till :-)

    Må så gott!
    //L

    SvaraRadera