fredag, april 23, 2010

Man tager vad man haver...
Ibland tycker jag att jag "inte har något kul i kylskåpet", idag innan lunch var en sådan dag. En solig fredag med mycket pappersgöra, ringa Skatteverket, banken, el-bolaget & annat "kul". Kylskåpet behövde egentligen en upphandling men samtidigt så vet jag att om jag bara tänker till så kan det bli något riktigt bra. Kan säga att jag blev MER än nöjd efter att ha "kokat soppa på en spik". Hade kycklinginnerflilé, bacon & en skvätt matlagningsgrädde att utgå ifrån, sen kom jag på slatten av Kiviks äppelmust & lite annat.

Kycklinginnerfilé
Bacon
Vitlök
Äppelmust
Matlagningsgrädde
Färsk timjan
Svartpeppar
Kycklingfond

Brynte baconet tillsammans med lite färsk timjan & svartpeppar, stekte sedan den strimlade kycklingen i det. Hällde på slatten av äppelmust & lät det koka ihop någon minut, hällde sedan i matlagningsgrädde, kycklingfond, finriven vitlök & ännu mer färsk timjan. Det & fullkornsspaghetti blev kanongott!

2 kommentarer:

  1. Snälla snälla snälla (lyssnar faktiskt precis på den låten ;-)) Åsa, kan du inte öppna ett sånt mysigt pensionat som du beskrev - NU! Det är ett sånt vi vill åka till!!!!!! =)

    SvaraRadera
  2. Söta söta söta fröken!
    Jag vill mer än gärna öppna detta ställe & en eller två helger om året står det att läsa på menyn: "Fikamonstret är & gästspelar i köket med alla sina bakverk denna helg" :)
    Kram

    SvaraRadera