söndag, maj 16, 2010





Favorit i repris...
En ljuvligt seg & krispig rabarberkaka som jag åt första gången när Christian gjort den.
Jag har tipsat om den innan & jag gör det igen, den är BUSENKEL & otroligt god.
Orginalreceptet är lätt att komma ihåg:
2+2+2 i 200grader.
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
rabarber
+ hyvlat smör ovanpå.

Jag har förädlat den lite & idag blev det såhär:

2 ägg, 2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker som vispas fluffigt, häll i 2 dl mjöl & vispa t jämn smet. Häll sen smeten i en smörad brödform, strö på pinjenötter & tryck i rabarberbitar. Hyvla smör & lägg som ett täcke, in i ugnen på 200 grader till kakan fått fin färg. Låt den vila lite & sen har du en supergod kaka som jag idag serverade tillsammans med SVENSKA ODLADE JORDGUBBAR (premiär) & vaniljglass. Härligt att bo i södern vissa delar av året & kunna äta jordgubbar såhär tidigt. Det tar knappt 30 min för att få en hel kaka klar & alla som får den älskar den, säkert kort!

4 kommentarer:

  1. lägger du i de hela? Rabarberna alltså

    SvaraRadera
  2. Nope, skivade rabarberbitar ungefär 7 mm stora :)

    SvaraRadera
  3. Det vattnas I munnen!!! Ska prova den till helgen:) kram ifran DC

    SvaraRadera
  4. Hello Washington & Johanna!
    För jag tror att det är det DC står för :)
    Kakan är lovely & så himla enkel, hoppas allt är bra over there!
    Kram

    SvaraRadera