tisdag, januari 18, 2011


Mat på bloggen saknas...
Nu var det ett tag sedan jag la ut något matigt & det märker Ni med en gång *ler*.
Fick dessutom två sms idag, ett från en väldigt trevlig killkompis som vill impa lite på grabbgänget till helgen & göra en riktigt god pasta till ett smarrigt rödvin. Ett annat sms från en tjejkompis som var sugen på pasta med kycklingfilé, plus att hon hade trattkantareller i frysen hon behövde använda. Då passar detta recept ypperligt bra & jag delar med mig till Er alla.

Kycklingfilé 
Bacon
Trattkantareller
Matlagningsgrädde
Konjak
Vitlök
Färsk timjan
Färsk basilika
Smör & olivolja
Svartpeppar
Oxfond

Skär eller klipp bacon i mindre bitar, bryn i lite smör, lite olivolja (för att få ut mycket av baconsmaken), färsk timjan, basilika & svartpeppar (salt behövs INTE då baconet oftast är rätt salt & fonden hellre får ta fram smakerna). Bryn sen svampen i detta (eller i annan panna om man vill toppa pastan med en välbrynt svamp ovanpå den färdiga pastan istället) & lägg sen till skuren kycklingfilé i lagom bitar så som ni själva önskar. Bryn inte kycklingen helt färdigt, bara så den får fin stekyta för att den ska hålla sig saftig. Häll sen på en skvätt konjak (smaka av under tiden) & riv i en vitlök solo eller några klyftor av vanlig vitlök. Häll på matlagningsgrädde & lite oxfond (ja ni läste rätt, oxfond...lite fylligare i smaken till detta), låt puttra några minuter till kycklingen är klar men saftig. Dra av grytan & riv i färsk basilika & timjan för mer smak eller garnera bara med några kvistar timjan. 
Behöver ni "söta" till det lite, droppa i lite äppelmust :)

Till detta serverade jag vid detta tillfälle en Linguinipasta.

Hoppas det blir bra för Er som ska ha gäster & Ni andra får mer än gärna prova.
Nu ska jag titta på matchen mellan Sverige-Argentina som verkar vara rejält tuff såhär i inledningen.
Ska dessutom unna mig ett glas rött till detta & räta ut ryggen. Är krokig som en banan i ryggen efter en hel fotodag mest ståendes böjd uppe på en snygg diskbänk. 
Trevlig kväll!

1 kommentar: