torsdag, februari 17, 2011






Kunde inte låta bli...
Jag har fått en ny favoriträtt,
Sofias "Röda kyckling".
Jag gjorde den till Caro & Kåre,
de gillade den.
Igår handlade pappa ingredienserna
så idag fick han smaka.
Väldigt annorlunda & väldigt gott!
Recept:
4 Kycklingfiléer
2 dl Tomatpuré
1 dl Kikkomansoya
2 dl Ljus sirap
0,5 dl Rapsolja
2 msk Färsk hackad rosmarin
5 cm Färsk riven ingefära
3 klyftor Vitlök
1 Röd Chili
Salt 
Svartpeppar
½ Färsk ananas
½ Cuantalopemelon
2 Limefrukter
Ris
Blanda ihop tomatpuré, soya, sirap & olja.
Mixa vitlök, chili, ingefära med lite olja.
Blanda allt & hacka ner rosmarin i blandningen.
(det är gott om den får stå till sig lite).
Salta & peppra kycklingfiléerna, 
snitta dem men inte hela vägen ner.
Lägg filéerna i en gratängform 
& häll över blandningen.
In i ugnen 20 min på 225 grader högt upp.
Skär melon & ananas i bitar, limen i klyftor.
Lägg upp allt på stort fat & 
lägg frukten över eller i mitten.
Lägg limeklyftorna på kanterna,
krama ur limesaften över din portion.
Servera med någon form av ris till.
*

1 kommentar:

  1. Mmhmmm....låter gottit,menj ag gillar inte ananas i mat...eller ja,inte alls,typ enda sak jag inte äter,går den greja ändå och den blir balanserad?

    SvaraRadera