fredag, mars 26, 2010




Mina hetsyrliga fredagsräkor...

Det är hur enkelt & gott som helst, fixas på väldigt kort stund. Gör sig goda både som de är på tapasbordet eller tillsammans med nudlar i någon form.

Tigerräkor
Thai sweet chilisås
Färskpressad limejuice
Limezest
Vitlök
Färsk chili
Färsk korriander
Flingsalt
Olja

Blanda ihop thai sweet chili-sås med korriander & mycket färskpressad limejuice. Hetta upp lite olja i en panna & lägg i hackad vitlök, chili & ingefära någon minut med lite flingsalt. Häll sen i limejuice & thai sweet chilisåsen, när det börjar bubbla drar du av pannan från plattan & lägger i räkorna. Strö över lite färsk koriander & limezest vid servering.
Man kan göra en ännu kortare version genom att blanda ihop alla ingredienser förrutom räkorna, då de snabbt blir sega om de kokar. Koka sen upp blandningen & gör samma procedur som innan, chilin blir då lite starkare & fylligheten inte lika fin men funkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar