lördag, april 03, 2010


Pilgrimsmusslor i påskgul skrud...
Här kommer lite tips på något annorlunda påskmat.
I förrgår när jag stod vid fiskvagnen så började "snålvattnet" rinna när jag såg jättefina färska pilgrimsmusslor. Det var ett väldigt juste pris & jag bestämde mig då för att försöka hitta på en liten aptitretare eller förrätt med inspiration av påsk.
Resultatet blev limemarinerade halstrade pilgrimsmusslor i saffransolja & chili, enkelt & jättegott.

Pilgrimsmusslor (som fick ligga ett dygn helt täckta i färskpressad limejuice).
Limejuice
Olivolja
Röd Chili
Flingsalt
Saffran

Marinera musslorna (ta bort hjärtmuskeln om den sitter kvar) i färskpressad lime en stund eller som jag gjorde i ett helt dygn. Blanda olivolja tillsammans med lite limejuice, saffran & flingsalt i en skål bredvid. Häll lite olivolja i en panna & hetta upp chilin (vilket tar bort en del av hettan men skapar en god smak). Torka sedan av pilgrimsmusslorna lite lätt med papper innan de halstras ca: 30 sek på varje sida (de ska vara lite råa i kärnan), strö lite flingsalt på. Lägg snabbt upp på serveringsfat & häll lite av saffransoljan över musslorna, dekorera med chili eller som här en kvist av något grönt. Fantastiskt gott & väldigt enkelt, med en påskgul touch!

2 kommentarer:

 1. Otroligt snyggt Åsa! =)
  Smakade garanterat lika gott också!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Glad Påsk Ylva!!
  Har gottat mig lite på din goa matsida & stått i köket hela dagen, är hemma i Slättanäs i veckan. Hoppas allt är väl med er! Kram

  SvaraRadera