lördag, april 03, 2010



Testköket á la Åsa fortsatte med varmrätt...
För att utnyttja det lilla saffranspaketet helt & dessutom hitta på ett annorlunda påskmatsrecept så fortsatte jag med att komponera en varmrätt. Den består av saffransinfärgad fullkornsspaghetti, pocherad (bara snabbt sjuda inte koka) färsk torskfilé i vitt vin, ingefära, chili & saffran med riven färsk basilika till. Provade även med limeoljan som blev kvar från förrätten & det blev fantastiskt gott, tom grannbarnen på 9 & 11 år tyckte om det.

Färsk torskfilé
Fullkornsspaghetti
Olivolja
Saffran
Flingsalt
Ingefära
Chili
Färsk basilika
(hade med pilgrimsmusslorna på en bild, vilket går bra både med & utan).

Koka pastan i rikligt saltat vatten tills den är al dente. Häll av pastavattnet & spara lite av vattnet i en skål bredvid. Häll tillbaka pastan i grytan och ringla på lite olivolja & strö över saffran, blanda runt & låt sen stå med lock på. Häll sen lite olivolja i en panna, hetta upp strimlad chili tillsammans med hackad ingefära, saffran & lite flingsalt. När den bara glansats en stund så häller du på lite torrt vitt vin & lite av det sparade pastavattnet. Låt det koka upp, sänk sen värmen så det bara sjuder. Lägg i fisken endast 5-7 minuter beroende på hur tjock den är. Rör på pannan lite då & då så fisken får lite sjudande spad runt om. Snurra under tiden upp lite spaghetti på en gaffel och ställ ner "tornet" på tallriken, håll emot lite så du kan få ur gaffeln. Lägg upp fisken, häll lite av spadet & limeoljan på fisken & pastan. Strö över riven färsk basilika & servera.
Grannbarnen kallade det för påskgul lussebullsspaghetti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar