Lagring av godsaker pågår...
Först jordgubbar
Rabarber
Hallon
Blåbär
Vinbär
Björnbär
Plommon
&
nu blev det äpplets tur.
Igår styckfrös jag in 2 askar av
Camilla & Mikaels fina äpplen.
Jag skivar dem & lägger dem först i
vatten & citronsyra för att de inte ska bli bruna.
Lägger dem på bakplåtspapper & in i frysen några timmar,
sen i askar för "äppel-tillfällen" i vinter.
Kanon till paj eller smoothies.
*
Är det så man ska göra! Tack för tipset.
SvaraRaderaDet är så jag lärde mig en gång i tiden i köket på Grötö men det finns säkert flera sätt :D Det går även bra med askorbinsyra & jag kan tänka mig att vanlig citron skulle kunna funka oxå.
SvaraRaderaKanontips...tror dock de får bli nästa år när jag har en stor frys... :)
SvaraRadera