fredag, september 24, 2010






Lagring av godsaker pågår...
Först jordgubbar
Rabarber
Hallon
Blåbär
Vinbär
Björnbär
Plommon
&
nu blev det äpplets tur.
Igår styckfrös jag in 2 askar av 
Camilla & Mikaels fina äpplen.
Jag skivar dem & lägger dem först i 
vatten & citronsyra för att de inte ska bli bruna.
Lägger dem på bakplåtspapper & in i frysen några timmar,
sen i askar för "äppel-tillfällen" i vinter.
Kanon till  paj eller smoothies.
*

3 kommentarer:

  1. Är det så man ska göra! Tack för tipset.

    SvaraRadera
  2. Det är så jag lärde mig en gång i tiden i köket på Grötö men det finns säkert flera sätt :D Det går även bra med askorbinsyra & jag kan tänka mig att vanlig citron skulle kunna funka oxå.

    SvaraRadera
  3. Kanontips...tror dock de får bli nästa år när jag har en stor frys... :)

    SvaraRadera