




Min plommon & äppelmarmelad
med smak av kanel & färsk timjan...
0,5 kg plommon
0,5 kg äpplen
1,5 dl vatten
2 små kanelstänger
5 kvistar timjan
0,5 kg syltsocker
0,5 kg äpplen
1,5 dl vatten
2 små kanelstänger
5 kvistar timjan
0,5 kg syltsocker
*
Skålla, skala och kärna ur plommonen. 
Skär dem i bitar.
 Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
 Lägg plommon, äpplen, vatten, kanelstänger och timjan i en gryta
 och sjud under lock i 5-10 minuter. 
Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. 
Ta grytan från värmen och skumma noga. 
Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. 
Förslut. Förvara svalt.
*
Du är en konstnär!
SvaraRaderaDu med min kära vän, tillsammans blir vi två!!
SvaraRadera