måndag, november 02, 2009

Söndag inklusive allt del:3...
Vinet för kvällen...ett nytt rekomenderat från superduktig man på systembolaget till min viltpasta med både vitlök & syrliga lingon. Ett Ripasso-vin "Monti Garbi" 2007.
Kryddigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av fat, fikon, mörka körsbär och choklad & kostar 99kr. Både Camilla, Mikael & jag tyckte det var fantastiskt gott så det kan varmt rekomenderas.

6 kommentarer:

  1. Kan bara instämma. Ripasso-vinderna är goda, och Monti Garbi är underbart. "Fattigmans Amarone" som en kollega kallar det (det var han som rekommenderade detta till mig för ett tag sen)

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag hade ingen aning om detta vin innan jag fick det rekomenderat i fredags på Systemet. Jag är oxå väldigt glad i Ripassoviner & har ett som jag självklart inte kommer på namnet på nu...men som låg på 149kr för några år sedan, ljuvligt om man har någon o dela det med till god mat.

    SvaraRadera
  3. claes (som kollegan heter) menar så klart inget illa med att kalla det så. Det var en gång jag var sugen på ett amraone men beklagade mig över kostnaden. Då nämnde han detta med sin egen lilla titel ovan :)

    SvaraRadera
  4. Se man på, fikamonstret går igång på vin också! Skoj att du har med Ripasso på bloggen, det är en av våra favoriter! Sånt vin vi vill ha hemma då vi har bjudmiddag :-)

    SvaraRadera
  5. Apropå Ripasso, väntar besök av min mamma i helgen och eftersom sambon rymmer fältet så började jag fundera på om vi har något gott rött hemma eller om jag måste till bolaget, vad hittar man inte då om två flaskor Ripasso i vinförrådet *lycklig* ;-)

    SvaraRadera