tisdag, juni 21, 2011






Fredagskvällen...
Spenderades med supermysiga familjen
Ann, Martin & Lucas.
I hörnsoffan @ Topfloor
med brasa & jättegod kycklingrätt à la Caro.
Efterrätten stod Ann för
& herre min tid vilken god efterrätt, 
ska be om receptet igen!
Den smälte i munnen & var definitivt i min stil.
Vi satt & mös länge,
sen lite mer förberedelser & sen i säng.
*

2 kommentarer:

  1. Hej söta Åsa!!

    Här kommer receptet!

    Kraaam!

    Beräknat för 4 portioner

    Ingredienser:

    Vaniljyoghurt
    4 dl matlagningsyoughurt
    1 st vaniljstång
    1 dl florsocker

    Marinerade persikor:
    2 st persikor (eller nektariner)
    1/2-1 kruka(or) färsk citronmeliss
    2 msk råsocker

    Kanderade mandlar:
    1 1/2 dl mandel (skivad)
    2 msk socker
    2 msk vatten

    4 st passionsfrukter


    1: Börja med de kanderade mandlarna:
    Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstar bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåstpapper och låt svalna.

    2. Gör sedan persikorna:
    Stöt citronmelissen och råsockret i en mortel.
    Hacka persikorna i små tärningar och blanda i.
    Lägg i botten av ett glas och toppa med yoghurten, som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.

    3. Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.

    Enjoy! : D

    SvaraRadera
  2. Detta är bara så sjukt gott MetropolitAnn :)Kram!

    SvaraRadera