söndag, maj 30, 2010



Rabarberchutney med chili, jordgubbar & färsk ingefära a la Åsa...

500 g rabarber
15 jordgubbar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt utan kärnor
1-1,5 dl flytande acaciahonung
2 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Skär rabarbern i minde bitar. Skala & finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur & finhacka chilin.
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger & salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Häll i lite mindre skurna bitar av jordgubbar. Smaka av med ingefära & häll upp på burkar.
Honung & salt får man prova sig fram med beroende på sötman eller syrligheten i rabarberna & jordgubbarna.

Förvara chutneyn i kylskåp, jättegott till grillat kött!

1 kommentar:

  1. Det kanske jag får testa, har ju överflöd av rabarber...

    Kram♥

    SvaraRadera